Omgeving van de B&B

Goënga en Gauw maken deel uit van een streek genaamd de ‘Lege Geaën’, de lage gebieden. De Sneeker Oudvaart slingert zich door dit gebied, de meeste dorpen zijn daarmee verbonden door middel van zogenaamde ‘opvaarten’. De lieflijke dorpjes Sibrandabuorren, Tersoal en Poppenwier liggen in het noordelijk deel van de Lege Geaën. Poppenwier is een beschermd dorpsgezicht en zeer schilderachtig. De karakteristieke ‘ Griene Dyk’ loopt van Sneek naar Jirnsum, de dijk werd in de 12e eeuw aangelegd om het laaggelegen gebied te beschermen tegen overstromingen. In de hele streek kunnen prachtige fietstochten gemaakt worden.

Het starteiland van het Sneekermeer ligt op amper 2 kilometer afstand van de B&B. Bent u onderweg met een sloep en hard toe aan een heerlijke douche en een fijn bed dan kan vervoer geregeld worden.

De historische Middelseerûte loopt op 600 meter van de B &B, zowel in Gauw als Goënga zijn aanlegplaatsen. Lang geleden al was dit een belangrijke vaarverbinding tussen Leeuwarden en Sneek. De route kronkelt langs het oude kweldergebied van de voormalige Middelsee en is toegankelijk voor boten met een maximale kruiphoogte van 2,40 m (afhankelijk van het waterpeil) en een diepgang van 1.30 m, een prima alternatief voor het drukke Prinses Margrietkanaal. Uitstapjes naar Franeker en Bolsward zijn op deze vaarroute ook mogelijk.

Bruisend Sneek met zijn prachtige Waterpoort ligt op 5 minuten rijafstand. ‘Snits’, een van de Friese Elfsteden, is hét watersportcentrum van de provincie Friesland. Hoogtepunten van het watersportseizoen zijn de finale van het skutsjesilen en natuurlijk de feestelijke Sneekweek, die wordt geopend met de traditionele vlootschouw.

De historische steden Bolsward en Leeuwarden zijn in 15 – 20 minuten bereikbaar, de prachtige stad Groningen in een uur.

In dit prachtige deel van het weidse Friesland met haar meren, vergezichten en indrukwekkende wolkenluchten bent u van harte welkom in Logies Goedeleve.